Guvernul german recomandă utilizarea camerelor de uscare pentru a combate deficitul de măști faciale

Pe măsură ce pandemia coronavirusului continuă, numărul de persoane infectate este în creștere, dar oferta de măști faciale se dovedește tot mai redusă. Ca răspuns, guvernul german a recomandat dezinfectarea și apoi uscarea măștilor faciale, astfel încât să poată fi refolosite. Grupul de spitale Ortenau-Klinikum din orașul Offenburg a obținut deja rezultate bune prin această practică – camerele de uscare BINDER GmbH fiind cheia succesului lor.

Soluția pragmatică a guvernului german la deficitul de echipamente de protecție din sistemul său de sănătate este pusă în practică cu camere de uscare realizate de BINDER din Tuttlingen. Ministrul federal al Sănătății, Jens Spahn, și-a exprimat speranța că acest remediu va ajuta să îi protejeze pe cei din prima linie în lupta împotriva COVID-19. „Protecția lucrătorilor din sectorul serviciilor de sănătate și îngrijire este prioritatea noastră. Suntem încântați că am identificat o soluție fiabilă pentru problemele lanțului de aprovizionare în acest caz, acționând rapid și proactiv ”, a spus Spahn într-un comunicat de presă guvernamental.

Ministerul Sănătății Federale recomandă acum utilizarea măștilor faciale cu funcție de filtru (FFP2 și FFP3) de până la trei ori. Noua metodă implică personalizarea măștilor după caz, colectarea lor într-o manieră ordonată și decontaminarea corectă prin aplicarea căldurii. Camerele de uscare pot efectua această etapă finală fără a reduce nivelul de protecție.

Ministerul Federal al Sănătății sugerează expunerea măștilor la o căldură uscată de 65 până la 70 de grade Celsius timp de 30 de minute, deoarece acest lucru va dezactiva virusul SARS-CoV-2 și va decontamina astfel măștile. „Această măsură are potențialul de a fi utilizată la nivel național”, a declarat comunicatul, adăugând: „Procesul de decontaminare va elimina agenții patogeni, inclusiv coronavirusurile.” Este important însă că măștile care sunt decontaminate trebuie să aibă marcaj CE deoarece numai atunci materialele și structura lor vor fi garantate să reziste la proces.

Cercetările efectuate de Ministerul Federal al Sănătății indică faptul că măștile de față concepute pentru a acoperi gura și nasul pot fi, de asemenea, refolosite dacă au fost reprocesate corespunzător la 65 până la 70 de grade Celsius. Teatrele de operare sunt singurele locuri în care echipamentul de protecție nu poate fi reutilizat; procesul este potrivit pentru echipamentele purtate în timpul sarcinilor zilnice din spital.

Ortenau-Klinikum din Offenburg folosesc o cameră de uscare BINDER pentru a combate lipsa de măști faciale furnizate de Dräger și Auer. Le usucă în cameră la 45 de grade Celsius timp de 45 de minute. Aceasta urmează un proces de dezinfectare folosind o mașină specială de spălat mască TopClean M și un dezinfectant Sekumatic FDR de la Ecolab.

CEO-ul BINDER GmbH, Peter Michael Binder, a declarat că compania este pregătită pentru acțiune, în urma recomandărilor Ministerului Federal al Sănătății: „Lucrăm la capacitate de producție completă. Spitalele se pot baza pe camerele de uscare pe care le oferim și vom face tot ce putem pentru a sprijini oamenii în criza coronavirusului. ”

 

>> Vizualizati gama completa de camere climatice BINDER.