Termeni si Condiții

Termeni si Condiții

Termeni si Condiții de utilizare a paginii online www.ofsystems.ro

1. Introducere

Folosirea, incluzând vizitarea și cumpărarea produselor de pe site-ul www.ofsystems.ro, implică acceptarea termenilor și condițiilor ce vor fi detaliate în paragrafele următoare.

2. DEFINIȚII ȘI TERMENI

www.ofsystems.ro – este site-ul comercial al OF Systems SRL, persoană juridică română înregistrată la Registrul Comerțului sub numărul J40/24431/1992, CUI RO 2595258, adresa Strada Alexandru Șerbănescu, nr.25, Bl. 7N, Et. 2, Sector 1, P.O. Box 52-5, București, Tel. 021.232.10.69.

Vânzător – www.ofsystems.ro sau orice partener al acestuia

Cumpărător – poate fi orice persoană juridică sau orice entitate juridică care își face un Cont în Site și efectuează o Comandă.

Client – poate fi orice persoană juridică care are sau obține acces la CONȚINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispoziție de către www.ofsystems.ro (electronic, telefonic, etc) sau în baza unui acord de utilizare existent între www.ofsystems.ro și acesta.

Utilizator – orice persoană fizică care are vârsta peste 16 ani sau persoană juridică înregistrată pe Site, care și-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din secțiunea Termeni și Condiții Generale.

Cererea de Oferta – secțiunea din Site formată dintr-o adresă de e-mail și alte date de indentificare, care permite Cumpărătorului transmiterea Comenzii și care conține informații despre Client/Cumpărător. Utilizatorul este responsabil și se va asigura că toate informațiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete și actualizate.

Site – magazinul online găzduit la adresa www.ofsystems.ro și subdomeniile acestuia.

Comanda – un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător, prin care Cumpărătorul transmite Vânzătorului, prin intermediul Site-ului, intenția sa de a achiziționa Bunuri de pe Site.

Bunuri– orice produs listat pe Site, inclusiv produsele menționate în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Vânzător, Cumpărătorului ca urmare a Contractului încheiat.

Contract – reprezintă contractul la distanță încheiat între Vânzător și Cumpărător, conform definiției cuprinse in OUG 34 din 4 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative art. 2 punctul 7, astfel cum aceasta a transpus Directiva 2011/83/UE privind drepturile consumatorilor: orice contract încheiat intre parți  in cadrul unui sistem de vânzări sau de prestare de servicii la distanta organizat, fără prezenta fizica simultana a profesionistului si a consumatorului, cu utilizarea exclusiva a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanta, pana la si inclusiv in momentul in care este încheiat contractul;

Conținut – reprezintă:

– toate informațiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;

– conținutul oricărui e-mail trimis Cumpărătorilor de către Vânzător prin mijloace electronice și/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

– informații legate de Bunurile și/sau tarifele practicate de Vânzător într-o anumită perioadă;

– este interzisa orice utilizare a Conținutului in alte scopuri decât cele permise expres prin document sau de acordul de utilizare care îl însoțește, in cazul in care acesta exista.

3. Conținut site si Copyright

WWW.OFSYSTEMS.RO face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acest site. Pot exista inadvertențe punctuale: unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare.

Fotografiile au caracter informativ și pot conține accesorii neincluse în pachetele standard.

Ne declinăm răspunderea pentru orice situație care poate apărea din cauza unor erori de software sau defecțiuni tehnice apărute la server.

În cazul în care prețurile sau alte detalii referitoare la produse/promoții au fost afișate greșit, inclusiv din cauza faptului că au fost introduse greșit în platformă, ne alocăm dreptul de a anula livrarea respectivului produs și de a anunța clientul, telefonic sau prin e-mail, în cel mai scurt timp, despre eroarea apărută. Înregistrarea comenzii nu reprezintă și confirmarea acesteia. După preluarea comenzii, aceasta va fi procesată de către operatorii noștri în vederea confirmării și stabilirii costului final al produsului/ produselor achiziționate.

4. DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin înregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (telefonică sau prin e-mail) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile comerciale.

Notificarea primită de către Cumpărător, după efectuarea Comenzii are rol de informare și nu reprezintă acceptarea Comenzii. Această notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

Pentru motive întemeiate, Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor din Comandă. Dacă modifică cantitatea de Bunuri din Comandă, va anunța Cumpărătorul la adresa de e-mail sau la numărul de telefon puse la dispoziția Vânzătorului la efectuarea Comenzii.

Documentul și informațiile puse la dispoziție de către Vânzător pe Site vor sta la baza Contractului, în completarea acestuia fiind certificatul de garanție emis de către Vânzător sau un furnizor al acestuia pentru Bunurile achiziționate.

5. POLITICA DE VÂNZARE ONLINE

Accesul în vederea efectuării unei Comenzii îi este permis oricărui Utilizator/Cumpărător.

Pentru motive justificate, www.ofsystems.ro își rezervă dreptul de a restricționa accesul Utilizatorului/Cumpărătorului în vederea efectuării unei Comenzi și/sau la unele din modalitățile de plată acceptate, în cazul în care consideră că în baza conduitei sau a activității Utilizatorului/Cumpărătorului pe Site, acțiunile acestuia ar putea prejudicia în vreun fel www.ofsystems.ro.

Comunicarea cu Vânzătorul se poate realiza prin interacțiunea directă cu acesta sau prin adresele menționate la secțiunea “contact” din Site. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informațiile primite, fără a fi nevoit să aducă justificări pentru aceasta.

Toate informațiile folosite pentru descrierea Bunurilor disponibile pe Site (imagini statice/ dinamice/ prezentări multimedia / etc.) nu reprezintă o obligație contractuală din partea Vânzătorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

6. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

Clientului/Cumpărătorului/Utilizatorului nu îi sunt permise copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terțe părți, modificarea și/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricărui Conținut în orice alt context decât cel original intenționat de www.ofsystems.ro, includerea oricărui Conținut în afara Site-ului, îndepărtarea însemnelor care semnifică dreptul de autor al www.ofsystems.ro asupra Conținutului precum și participarea la transferul, vânzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afișarea Conținutului, decât cu acordul scris expres al www.ofsystems.ro.

În cazul în care www.ofsystems.ro conferă Clientului/Cumpărătorului/Utilizatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa într-un acord de utilizare distinct, un anumit conținut, la care Clientul/Cumpărătorul/Utilizatorul are sau obține acces în urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor conținuturi definite în acord, numai pe perioada existenței acestuia sau acestor conținuturi pe site sau a perioadei definite în acord, conform condițiilor definite, în cazul în care acestea există și nu reprezintă un angajament contractual din partea www.ofsystems.ro pentru respectivul Client/Cumpărător/Utilizator sau oricare alt terț care are/obține acces la acest conținut transferat, prin orice mijloc și care ar putea fi sau este prejudiciat în orice mod de pe urma acestui conținut, în timpul sau după expirarea acordului de utilizare.

Niciun Conținut transmis către Client, Utilizator sau Cumpărător, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobândit de acesta prin accesare, vizitare și/sau vizualizare nu constituie o obligație contractuală din partea www.ofsystems.ro și/sau al angajatului/prepusului www.ofsystems.ro care a mijlocit transferul de Conținut, în cazul în care aceasta există, față de respectivul conținut.

Este interzisă orice utilizare a Conținutului în alte scopuri decât cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care îl însoțește, în cazul în care acesta există.

7. COMANDA

Clientul/Cumpărătorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adăugarea Bunurilor dorite în Cererea de Oferta, urmând a finaliza Comanda efectuând plata prin una dintre modalitățile indicate expres in pagina comenzii. Adăugarea unui Bun în Cererea de Oferta, în lipsa finalizării Comenzii, nu atrage după sine înregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automată a Bunului.

Prin finalizarea Comenzii Cumpărătorul consimte că toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumpărare, sunt corecte, complete și adevărate la data plasării Comenzii.

Prin finalizarea Comenzii, Cumpărătorul consimte că Vânzătorul poate să îl contacteze, prin orice mijloc disponibil  agreat de Vânzător, în orice situație în care este necesară contactarea Cumpărătorului.

Vânzătorul poate anula Comanda efectuată de către Cumpărător, în urma unei notificări prealabile adresate Cumpărătorului, fără nicio obligație ulterioară a vreunei părți față de cealaltă sau fără ca vreo parte să poată să pretindă celeilalte daune-interese în următoarele cazuri:

–  datele furnizate de către Client/Cumpărător, pe Site sunt incomplete și/sau incorecte;

În cazul în care un Bun comandat de către Cumpărător, nu poate fi livrat de către Vânzător, acesta din urmă va informa Clientul/Cumpărătorul asupra acestui fapt și va returna în contul Cumpărătorului contravaloarea Bunului, in termen de maxim 21(douazeci si una) zile de la data la care Vânzătorul a luat la cunoștință acest fapt sau de la data la care Cumpărătorul și-a exprimat în mod expres intenția de reziliere a Contractului.

8. PROTECŢIA DATELOR PERSONALE

O.F. Systems prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, prin mijloace automatizate, scopul fiind evidența persoanelor delegate și/sau împuternicite ale clienților paginii de internet, facturarea și înregistrarea plății pentru produsele comercializate de O.F.Systems.

Prin înregistrarea pe site-ul www.ofsystems.ro, respectiv  prin comanda dumneavoastră  vă dați acordul implicit pentru prelucrarea datelor personale în scopul realizării cerințelor conform comenzii.

În legătură cu prelucrarea datelor cu caracter personal, în baza condițiilor specificate în Regulamentul privind protecția datelor la nivel european, vă puteți exercita oricare dintre următoarele drepturi, astfel cum sunt acestea enumerate în art. 13 din Regulamentul 679/2016, respectiv:

  • Dreptul de acces la datele cu caracter personal – persoana vizată poate solicita dreptul de acces la datele personale, în anumite condiții.
  • Dreptul la rectificare- datele personale pot fi rectificate oricând, sau, după caz, modificate
  • Dreptul la ștergerea datelor – datele prelucrate pot fi șterse, în situația în care prelucrarea acestora nu a fost legală
  • Dreptul la restricționarea prelucrării- persoana vizată are dreptul de a obține de la operator, fără întârzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care o privesc
  • Dreptul de a depune o plângere la noi și/sau la autoritatea competentă privind protecția datelor
  • Dreptul de retragere a consimțământului – retragerea consimțământului va avea efecte doar pentru viitor, prelucrarea efectuată anterior retragerii rămânând în continuare valabilă;
  • Dreptul de a vă adresa justiției
  • Dreptul de opoziție – persoana vizată se poate opune prelucrărilor de date care se întemeiază pe interesul nostru legitim;
  • Dreptul de a depune plângere – persoana ale cărei date au fost prelucrate, depune plângere față de modalitatea de prelucrare a datelor personale la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteți adresa cu o cerere scrisă, datată și semnată la registratura O.F. Systems din Bucuresti, str. Cpt. Av. Alex Șerbănescu   nr. 25, sector 1 , sau puteți suna la numărul 021.232.10.69. sau puteți transmite prin e-mail la office@www.ofsystems.ro.De asemenea, vă este recunoscut dreptul de a vă adresa justiției.

9. Perioada stocare date

Datele personale ale utilizatorului  vor fi stocate pe o perioadă de 3 ( trei) ani  Pentru documentele care necesită un termen mai lung de păstrare, potrivit dispozițiilor legale în vigoare, termenul de stocare va fi similar cu cel prevăzut de legea specială.

Dacă doriți mai multe informații despre cât timp păstrăm datele dumneavoastră cu caracter personal, vă rugăm să ne contactați la adresa office@www.ofsystems.ro.

10. Contact

Dacă aveți întrebări sau nelămuriri cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal sau dacă doriți să vă exercitați un drept, puteți contacta Responsabilul privind Protecția Datelor la adresa valentin.barba@www.ofsystems.ro

Observație:
*orice persoană are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc. Acest drept de opoziție poate fi exclus pentru anumite prelucrări prevăzute de lege (de ex.: prelucrări efectuate de serviciile financiare și fiscale, de poliție, justiție, securitate socială).

*orice persoană are, de asemenea, dreptul de a se opune, în mod gratuit și fără nici o justificare, la prelucrarea datelor sale personale în scopuri de marketing direct.

11. Frauda

Orice încercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica conținutul site-ului www.ofsystems.ro sau de a afecta performantele serverului pe care rulează site-ul www.ofsystems.ro, va fi considerată tentativă de fraudare a sistemelor www.ofsystems.ro și va pune în mișcare cercetarea penală împotriva aceluia care a încercat acest fapt.

12. Litigii

Orice litigiu apărut între Clienți și Societate va fi rezolvat pe cale amiabilă. În cazul în care nu s-a reușit stingerea conflictului pe cale amiabilă, competența revine instantei de judecata de la sediul Vanzatorului.

13. Dispoziții finale

O.F. Systems își rezervă dreptul de a putea efectua orice modificări ale acestor prevederi, precum și orice modificări asupra site-ului www.ofsystems.ro, structurii acestuia sau orice alte modificări ce ar putea afecta site-ul, fără a fi necesară vreo notificare prealabilă către utilizatori în acest sens.

Dacă oricare dintre clauzele de mai sus va fi găsită nulă sau nevalidă, indiferent de cauză, această clauză nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.