Verificari metrologice/ Etalonare mijloace de masurare

Aparatele comercializate de firma noastra sunt concepute si executate la un inalt nivel calitativ iar tehnologia masurarii si securitatea informatiilor de masurare corespunde celor mai exigente standarde si reglementarilor metrologice aplicabile.

Conformitatea cu prevederile tuturor directivelor europene, ce se aplica instrumentului care necesita aceasta, este demonstrata prin prezenta marcajului CE.

Incepand cu anul 2007, pentru completarea evaluarii conformitatii cu tipul si pentru satisfacerea cerintelor Directivei Europene 2009/23/EC,modul D cu referire la aparatele de cantarit cu functionare neautomata produse de METTLER TOLEDO, OF SYSTEMS este certificat de catre Organismul de certificare METAS Cert, Oficiul Federal de Metrologie din Elvetia,  NB 1259 si Regierungsprasidium Tubingen, Mess-und Eichwesen Baden-Wurttemberg, NB  0103.

Pentru aparatele de cantarit cu functionare automata, OF SYSTEMS este certificat de catre NB 0103, conform Directivei europene 2004/22/EC , MI-006, Anexa D.

OF SYSTEMS dispune de laborator de metrologie si detine personal instruit la METTLER TOLEDO, autorizat de catre  BRML, METAS Cert si MEBW pentru efectuarea verificarilor metrologice si etalonarii mijloacelor de masurare,pentru efectuarea evaluarii conformitatii in baza certificarilor mai sus mentionate a aparatelor de cantarit cu functionare neautomata si automata si aplicarea marcii metrologice.

Pentru Activitatea de Service a  mijloacelor de masurare supuse controlului metrologic legal, OF SYSTEMS detine “Aviz pentru exercitarea activitatii de reparare mijloace de masurare” , emis de catre Biroul Roman de Metrologie Legala.

Domeniile de interes public sunt cele în care pe baza masuratorii se realizeaza tranzactii comerciale, fabricarea si controlul medicamentelor, controlul mediului, determinari de stocuri, determinari care afecteaza interesele cetatenilor, concentratia de zahar, umiditate lemn, tutun, etc.
Domeniile pentru care laboratorul de metrologie poate efectua verificari metrologice sunt urmatoarele:

 • Mecanice / Mase: balante, cântare;
 • Lumina si radiatii electromagnetice conexe / spectrometre, flamfotometre;
 • Chimie fizica, materie si fizica moleculara / pH-metre, pX-metre, conductometre, oxigenometre, refractometre, densimetre,etc.
 • Mijloace de masura multiparametrice care îndeplinesc functiile mai multor mijloace de masurare;

Etaloanele folosite în activitatea de verificare metrologica sunt trasabile la etaloanele nationale.

 

Service-ul este asigurat de personal instruit, scolarizat si certificat direct de catre firmele producatoare. Asiguram interventii rapide în 48 de ore indiferent de locul de amplasare a echipamentelor.

Va oferim urmatoarele tipuri de servicii:

 • Reparatii echipamente in garantie
 • Contracte de service post garantie
 • Contracte de întretinere si verificare
 • Calificari IQ, OQ, PQ si validari aparate

Dotarea tehnica este asigurata cu aparate moderne, adecvate procedurilor de test si insotite de certificate de calibrare si etalonare.

În plus puteti beneficia de consultanta tehnica si instruire personal la cerere.

La solicitarea dumneavoastra va punem la dispozitie solutii tehnice individualizate în functie de aplicatia pe care vreti sa o dezvoltati: conectare în retea, monitorizare grup de echipamente, upgradari de soft, calibrari echipamente, etc.

 

O echipa dinamica formata din ingineri chimisti scolarizati de catre firmele producatoare va ofera asistenta tehnica completa prin:

 • Punerea în functiune a echipamentelor, instruirea personalului,
 • Largirea gamei de aplicatii prin dezvoltarea de noi metode,
 • Calificari / Validari pentru echipamentele achizitionate.

Colaborarea cu dvs. va urmari întotdeauna utilizarea cu maxima eficienta a fiecarui echipament.